Naar hoofdcontent

Veelgestelde vragen

Logicx fotoshoot februari 7503
Een geldig rijbewijs. Als je een buitenlands rijbewijs hebt moet deze in een leesbare taal zijn geschreven. Omdat een buitenlands rijbewijs niet als identificatiemiddel geldt vragen we je ook een paspoort/identiteitskaart te tonen. Van het buitenlandse rijbewijs wordt een scan gemaakt. Om veiligheidsredenen wordt een kopie van het rijbewijs of een proces-verbaal van vermissing niet geaccepteerd.
Dat is helaas niet mogelijk. Degene op wiens naam de reservering van het vervangend vervoer is gesteld dient een geldig rijbewijs te kunnen tonen. Wij zijn volgend de wet verplicht het rijbewijs op te vragen.
Als je het voertuig later wil ophalen is het verstandig dat af te stemmen met de organisatie die voor jou de auto heeft geregeld. Doe je dat niet dan sta je mogelijk voor een gesloten deur of de gereserveerde voertuig is niet langer beschikbaar.
Alleen door degene op wiens naam de reservering staat kan het vervangend vervoer worden opgehaald. Jij bent de rechthebbende die DE overeenkomst aan gaat. Ook de noodzakelijke documenten die je moet laten zien staan op jouw naam.
Terugbrengen van het vervangend vervoer bij de Logicx locatie dient te gebeuren op datum en tijdstip zoals vermeld in de huurovereenkomst. Indien er geen einddatum op de overeenkomst staat vermeld dan zal je leasemaatschappij of wagenparkbeheerder je binnenkort informeren.
Je kunt het vervangend vervoer eventueel doorhuren op eigen kosten. Dit kan uitsluitend wanneer je toestemming van Logicx Mobiliteit B.V. heb gekregen. Er is een maximale doorhuurtermijn van 7 dagen. Het tarief voor het doorhuren, staat vermeld op de huurovereenkomst die je per mail hebt ontvangen. Je dient een doorhuurverzoek in te vullen. Ga naar Vervangend vervoer → Vervangend vervoer doorhuren.
In de meeste voertuigen vindt je aan de binnenkant van de tankklep een sticker met de brandstofsoort waar het voertuig op rijdt. Daarnaast bevindt zich in iedere voertuig van Logicx een mapje met daarin o.a. de groene kaart en een kopie van het kentekenbewijs. Op het kentekenbewijs vindt je de soort brandstof: B is benzine en D is diesel.
Ja, als deze daartoe bevoegd is mag je een ander het voertuig laat besturen. Wel blijf jij aansprakelijk voor wat deze persoon doet of nalaat; je blijft verantwoordelijk voor het voertuig. We raden je aan de bestuurder te informeren over de huurvoorwaarden.
Grensoverschrijdend reizen met de vervangende auto is toegestaan. Kijk wel op de groene kaart (mapje in dashboardkastje) welke landen zijn uitgesloten. Binnen de Europese Unie is het geen probleem.
Mogelijk ontvang je de boete van de overheidsinstantie zelf. In het andere geval betalen wij het bedrag en informeren wij jou óf je leasemaatschappij over de boete en ontvang je een factuur. Naast de boete brengen wij administratiekosten in rekening. Deze kosten staan vermeld in de huurovereenkomst die je per mail hebt ontvangen. Wanneer je bezwaar wil indienen voor een bekeuring binnen Nederland, kan je bij ons een machtigingsformulier opvragen. Dit kan via het mailadres bekeuring@logicx.nl.
Je kunt in de meeste gevallen de parkeervergunning tijdelijk omzetten naar het vervangend vervoer bij jouw gemeente. Hiervoor heb je de huurovereenkomst en een kopie van het kentekenbewijs nodig. Het kentekenbewijs vind je bij de autodocumenten in het handschoenenkastje. Indien je deze niet kunt vinden of de gemeente vraagt om een extra verklaring, mail dan naar rental@logicx.nl. Wij sturen je een berijdersverklaring.
Geen probleem. Binnen Nederland kan je het vervangend vervoer zonder aanvullende kosten bij een andere Logicx locatie inleveren. Raadpleeg ons overzicht van innamepunten. Let wel even op de openingstijden en breng het voertuig schoon en met een volle tank retour.
Emotion Logicx 1258

Staat jouw vraag er niet tussen.

Neem dan contact met ons op. Bel met één van onze medewerkers via: 055 - 369 4000 of stel jouw vraag via email.