Direct contact 0553694000

#Logicxfan Martin: 'Als compromis wil ik één keer per jaar een paar weken naar Oostenrijk'

Foto Martin Nieuw 1

Waar hij eerder zomer- en winterseizoen afwisselde tussen Logicx en de prachtige bergen in Oostenrijk, heeft Martin Dorenbos twee jaar geleden afscheid genomen van de sneeuw. In deze #Logicxfan hebben wij het over zijn functie bij Logicx, het roerige zomerseizoen en zijn mooie tijd in Oostenrijk als snowboard -en skileraar.

Wanneer ben je bij Logicx komen werken?
“In 2000 ben ik via het uitzendbureau begonnen bij Anglo in de toenmalige meldkamer. Ik pakte op eigen initiatief de nasleep van het zomerseizoen op. Opdrachten kwamen toen nog binnen per fax. De allereerste aanlevering van vervangend vervoer naar Noorwegen hebben een collega en ik toen zelf gedaan, dat was prachtig!”

 “Medio november 2000 ging ik met de staart tussen de benen naar de directeur toe om mijn ontslag in te dienen. Ik kon mijn passie (een winterseizoen in Oostenrijk) niet missen. Dat was het moment dat de regeling is ontstaan, die 20 jaar onderdeel uitmaakte van mijn carrière bij Logicx: ik moest beloven na elk winterseizoen terug te komen. Dit heb ik tot 2020 ieder jaar gedaan.”

logicxfan Martin

Hoe zag het seizoen eruit in Oostenrijk?
“Met een volgestouwde auto reed ik begin december richting mijn ‘tweede ouders’: Francisca en Hannes die een groot appartementencomplex hebben. Om naast het geven van ski- en snowboardles wat extra bij te verdienen, hielp ik als ‘manusje-van-alles’. Daarnaast reed ik in een 4x4 voor een lokaal taxibedrijf. Vooral dit laatste was een prachtig bijbaantje! Al snel ontdekte ik dat de muziek in de taxi bepaalde hoeveel fooi ik kreeg. Ik maakte er een sport van te ontdekken welke muziek bij welke persoon goed werkte.”

 “Als een soort pandabeer, een bruin gezicht en wit omringde ogen door mijn skibril, kwam ik na het winterseizoen weer terug bij Logicx. In 2020 besloot ik niet meer terug te gaan naar Oostenrijk, ik wilde stoppen op mijn hoogtepunt!

Martin logicx

Wat vind je het mooiste aan je werk bij Logicx?
“Dat ik als een soort verloopstekker tussen Logicx en ANWB mag werken. Hierdoor kan ik bijdragen aan een efficiëntere samenwerking, vooral in de drukke zomerseizoenen. Daarnaast is er het team oproepchauffeurs waar ik al vele jaren mee werk. Dit team proberen wij zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun ritten.”

 “De drukke zomerseizoenen, die tweeënhalve maand draaien op adrenaline, zijn toch wel echt dé reden dat ik elk jaar weer terugkwam bij Logicx.”

 Wat hoop je dat de toekomst brengt?
“Mooie kansen in de samenwerking met ANWB, opdrachten voor ons waardevolle team oproepchauffeurs en drukke zomerseizoenen met gepassioneerde collega’s.

Als compromis wil ik één keer per jaar een paar weken naar Oostenrijk met mijn beste ski/toer vriend. Mijn carrière in Oostenrijk heb ik dan wel beëindigd, maar ik zeg nooit nooit.”


Ken jij nu ook iemand die helemaal #Logicxfan is? Meld diegene aan door ons een berichtje te sturen via Facebook of stuur een mail naar redactie@logicx.nl.